1. Tsjechië
  2. Hradec Králové
  3. Sobotka (Jičín, Boheems Paradijs)
  4. Farma Lavice
image

Farma Lavice

Locatie en atmosfeer

In het schilderachtige landschap van Český Ráj, vroeger ook wel liefkozend Terra Felix of het gelukzalige land genoemd, kunt u op het een hectare grote terrein van deze stijlvolle vakwerkboerderij kamperen. Op het boerenerf loopt een koe, wat varkens, een paar geiten, enkele kippen en ook een hond en een kat rond. Verder kunt u hier vooral genieten van de kleinschaligheid, de natuur en de rust.

Faciliteiten en aanbod

Er is een klein kampeerterrein voor acht tenten of caravans en een sanitairgebouw met sauna. Parkeren kan op het terrein, maar het is soms lastig om het veld op en af te rijden. Er is een gezellige vuurplaats voor de koudere avonden. Verkoeling vindt u in het kleine zwembad op de camping of in de buurt, bijvoorbeeld in het zwembad Pelíšek. Dit zwembad wordt gevoed door een riviertje iets verderop. Restaurants en winkels vindt u in Sobotka of in Jičín.

Omgeving en activiteiten

De omgeving van de boerderijcamping, het Boheems Paradijs, biedt mooie fietspaden, zowel gemakkelijk als wat moeilijker begaanbaar. Vlakbij vindt u de prachtige zandsteensculpturen van de Prachovské Skály, bereikbaar via diverse wandelroutes. Sobotka is bekend vanwege het mooie barokke kasteel Humprecht uit de 17e eeuw en de typische houten huizen uit de 18e eeuw. Niet ver hiervandaan ligt ook de indrukwekkende gotische burcht Kost, die in de 14e eeuw werd gebouwd en nog de kasteelruïne van Trosky, die is gebouwd op twee oude vulkaanpijpen met namen als Panna en Baba.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaar

Gesproken talen

Engels, Tsjechisch, Duits

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen8Aantal tentplaatsen8prijs per persoon€ 1,80Prijs tent per nacht€ 2,60Prijs caravan/camper per nacht€ 3,60Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 1,10Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2,20

Maaltijden

Afstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Openlucht kinderbad

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)360

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadJičin (11 km)Dichtstbijzijnde dorpSobotka (3 km)