1. Tsjechië
  2. Hradec Králové
  3. Světlá nad Sázavou (Oost-Bohemen)
  4. Camping Žebrákov
image

Camping Žebrákov

Locatie en atmosfeer

Camping Žebrákov ligt prachtig in een heuvelachtig landschap met afwisselend weilanden en bossen bij Světlá nad Sázavou. De boerderij van de Svitáks is van oorsprong een familiebedrijf. De huidige eigenaar, Franz Sviták, houdt een klein aantal koeien, een paard en wat kleinvee. Het veevoer voor zijn dieren verbouwt hij zelf.

Faciliteiten en aanbod

Bij de boerderij zijn drie velden met ruime kampeerplaatsen voor tenten en caravans. Direct naast de camping is een groot grasveld, geschikt voor allerlei balsporten en andere activiteiten. Voor de kleine kinderen staan er schommels, een draaimolen en een wip. Ook kunnen ze met de honden en poezen spelen. De jeugd mag boer Franz op de boerderij helpen en met de tractor meerijden. In het bos naast de camping kunnen hutten gebouwd worden. Op de camping is één centrale kampvuurplaats, waar bijna elke avond wel een kampvuur wordt ontstoken. Tsjechië kent veel amateurmusici, die het leuk vinden op de camping te komen spelen. Op het mededelingenbord staat aangekondigd wanneer en welke muzikant bij het kampvuur zal spelen. De gasten zorgen zelf voor het hout. Aan de camping ligt een zwemmeertje met een ligwei. Ook kan er in de rivier de Sázava (4 km) gezwommen worden. Als de kippen goed hun best hebben gedaan, kunt u op de boerderij eieren kopen. Uw wasgoed kunt u op de boerderij afgeven om te wassen. Er is wifi aanwezig.

Omgeving en activiteiten

Vanaf de camping loopt u direct een groot bos met veel wandel- en fietspaden in. In de omgeving van Světlá nad Sázavou ligt een groot aantal plaatsen die het bezoeken zeker waard zijn. In het stadje Ledeč nad Sázavou, aan de rivier de Sázava, lijkt de tijd stil te staan. U wandelt vanaf het marktplein over de brug over de Sázava naar het hoger gelegen kasteel. Verder zijn de oudste mijnstad van Tsjechië, Jihlava; de oude zilverstad Kutná Hora; en Tasice, met Europa’s oudste glasblazerij uit 1796, bijzondere plaatsen om te bezoeken. Vanuit Svetlá zijn er goede openbaar vervoer-verbindingen met de omgeving en ook naar Praag.

Algemene informatie

Openingstijden camping15-04 t/m 15-10

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Tsjechisch, Duits

Boerderijcamping

prijs per persoon€ 3Prijs tent per nacht€ 3Prijs caravan/camper per nacht€ 3Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 3,50Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt2,5 kmAfstand tot restaurants2,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Overdekt zwembad

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Speciale doelgroepen

Aangesloten bij WWOOF (Willing Workers On Organic Farms)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)481

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Akkerbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadLedeč nad Sázavou (10 km)Dichtstbijzijnde dorpSvetlá (2,5 km)