1. Tsjechië
  2. Pardubice
  3. Sádek u Poličky (Svitavy, Oost-Bohemen)
  4. Lidmilův mlýn (De Oude Watermolen)
image

Lidmilův mlýn (De Oude Watermolen)

Locatie en atmosfeer

Lidmilův Mlýn is een voormalige watermolen in het schilderachtige Oost-Bohemen. De bouwstijl van het complex dateert van 1900 en is door de kenmerkende carrévorm typisch Tsjechisch. Edo Verel en Sietske Boorsma houden hier paarden in een kudde, net zoals paarden in het wild. Ze lopen in grote weilanden en kunnen zelf bepalen of ze binnen of buiten willen staan. Ze drinken uit de heldere bergbeek, die door het weiland stroomt. Edo en Sietske geloven dat deze natuurlijke manier om dieren te houden voor paard én ruiter het prettigst is.

Faciliteiten en aanbod

In het hotel zullen uiteindelijk zes éénpersoonskamers, drie tweepersoonskamers en twee familiekamers zijn. De éénpersoonskamers hebben sanitair op de gang. Het ontbijt wordt geserveerd in de gezellige eet- en zitkamer, waar u zich in de winter ook heerlijk met een boek bij de kachel kunt nestelen. Een aantal keren per week wordt een gezamenlijke maaltijd bereid. Op Lidmilův Mlýn kunt u ook kamperen. Er is een kleine natuurcamping met nieuw sanitair en enkele plekken met elektriciteit. Met een niet te grote camper of caravan kunt u terecht. Lidmiluv Mlýn ligt aan de Bílý Potok, de Witte Beek. Het is een middelgrote beek, die vriendelijk door de heuvels meandert. De achtertuin en camping grenzen er direct aan en kinderen kunnen er leuk spelen. U mag bij uw tent of caravan een vuurtje voor een barbecue stoken. Er zijn fietsen te huur en u kunt gebruikmaken van een wasmachine en droger. Liefhebbers kunnen paardrijlessen nemen of buitenritten maken.

Omgeving en activiteiten

Lidmiluv Mlýn grenst aan één van de grootste beschermde natuurgebieden van Tsjechië, Ždárské vrchy. Het plateau bestaat uit gemengd bos en heeft prachtige granietformaties. Het gebied is zeer geschikt voor de actieve vakantievierder vanwege de mogelijkheden om te wandelen, mountainbiken, paardrijden, skiën en langlaufen. Polička, op vier kilometer van de molen, is met name bekend om zijn gerenoveerde middeleeuwse stadsmuur, die de langste van Europa schijnt te zijn. Ook op andere plaatsen in de stad en in de omgeving zijn de sporen van de Middeleeuwen nog goed zichtbaar aanwezig.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Tsjechisch

Logies

Aantal personen20Aantal kamers11Prijs eenpersoonskamer per nacht20Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 40 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen10Aantal tentplaatsen10prijs per persoon€ 5Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineOntbijtDinerAfstand tot supermarkt0,5 kmAfstand tot restaurants2,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Openlucht kinderbad

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)535

Producten van de boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPolička (4 km)Dichtstbijzijnde dorpSádek (0,5 km)