1. Tsjechië
  2. Hradec Králové
  3. Kněžnice (Jičín, Noord-Bohemen)
  4. Rustic Camp Kubánkuv Statek
image

Rustic Camp Kubánkuv Statek

Locatie en atmosfeer

Deze voormalige boerderij ligt in het Boheems Paradijs. Het is een zeldzame, goed bewaarde boerderij uit de 19e eeuw, deels met vakwerk versierd en valt onder de monumentenzorg. Het is een driedelige boerderij met een kleine camping in de boomgaard. De camping is vooral bedoeld voor vakantiegangers die rust zoeken.

Faciliteiten en aanbod

De camping beschikt over 15 ruime zon- en schaduwrijke kampeerplekken voor tenten en caravans en er zijn 20 stroomaansluitingen. Gasten kunnen gebruikmaken van een keukentje met kooktoestel en magnetron. Er is ook een wasmachine aanwezig. In het winkeltje worden levensmiddelen verkocht. ’s Avonds is het genieten bij het kampvuur of binnen in de recreatieruimte met een kleine Nederlandse bibliotheek. De eigenaren verstrekken informatie over de bezienswaardigheden in de omgeving. De kampeerboerderij met een gezelschapsruimte voor 50 personen is daarnaast beschikbaar voor besloten groepen en tuinfeesten. Op zaterdagen worden er excursies naar Praag georganiseerd voor minimaal acht personen.

Omgeving en activiteiten

De camping ligt in een monumentale omgeving en dichtbij het beschermde natuurgebied Český ráj of het Boheems Paradijs. Hier ligt de beroemde rotsenstad Prachovské Skály, een labyrint van grillige zandsteenzuilen. Op de toppen van de zeven rotstorens Drábské Světničky werd in de 13e eeuw een burcht gebouwd. Van deze burcht bleven enkele ruimten helemaal bovenin bewaard. De rotsen zijn op 16 meter hoogte met bruggetjes verbonden en te bezichtigen. Een mooie wandeling kunt u maken over het reigerpad Riegrova Stezka, ook wel het gouden pad van het Boheems Paradijs genoemd. Het loopt door het dal van de Jizera, met stroomversnellingen, rotspartijen en bossen. In de buurt van rotsenstad Hrubá Skála, met circa 400 zuilen, liggen twee beroemde ruïnes, namelijk die van de burcht Valdštejn en het kasteel Hrubá Skála. De in 1250 opgerichte stad Turnov aan de Jizera wordt ook wel het hart van het Boheems Paradijs genoemd. De stad is beroemd vanwege de edelsteenslijperij, onder andere van de wereldberoemde Tsjechische granaten.

Algemene informatie

Openingstijden camping15-05 t/m 31-08ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Engels, Tsjechisch, Duits, Spaans

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen15Aantal tentplaatsen15prijs per persoon€ 3Prijs tent per nacht€ 2Prijs caravan/camper per nacht€ 2Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)366

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadJičin 7 kmDichtstbijzijnde dorpKněžnice