1. Tsjechië
  2. Ústí nad Labem
  3. Hřensko (České Švýcarsko, Noord-Bohemen)
  4. Kemp Mezní Louka
image

Kemp Mezní Louka

Locatie en atmosfeer

Kemp Mezní Louka ligt binnen de grenzen van het natuurpark České Švýcarsko of Boheems Zwitserland. Het is een natuurkampeerterrein dat volgens de regels van het park werkt. Het kampeerterrein is erg in trek bij de Tsjechen zelf die er vooral in de weekends naar toe trekken om in het natuurpark te wandelen.

Faciliteiten en aanbod

Mezní Louka telt naar schatting 50 plekken op een redelijk steil oplopend grasveld. Er is ruime keuze uit zon- en schaduwplekken. Alleen bij de beek en rond de grote vuurplaats beneden zijn enkele plekken voor kleine caravans en campers mogelijk. Verspreid over het terrein staan ook kleine blokhutjes. De voorzieningen op de camping zijn eenvoudig, sober maar functioneel en schoon. Het is op deze camping, door de gesteldheid van het terrein, onmogelijk uw auto bij de tent te parkeren.

Omgeving en activiteiten

Het natuurpark České Švýcarsko ligt ingeklemd tussen de Elbe, het Elbsandsteingebergte en het Ertzgebergte. Het wordt ook wel Boheems Zwitserland genoemd. In de tijd dat de nouveau riche als gevolg van de industrialisatie meer geld te besteden kreeg en vaker op vakantie ging, werden veel gebieden uit marketingoverwegingen naar het zeer tot de verbeelding sprekende Zwitserland vernoemd. České Švýcarsko lijkt nergens op Zwitserland, maar het is een prachtig natuurgebied met bizarre zandsteenzuilen en een enorm netwerk aan wandelroutes. Het symbool van het park is de Pravčická Brána, de grootste natuurlijke zandsteenbrug van Europa. Door erosie is de brug inmiddels niet meer toegankelijk voor het publiek. Aan de Duitse kant van de grens vindt u een drukbezocht maar knap staaltje architectuur: de Bastei, een burchtruïne die op de toppen van de met een brug verbonden zuilen is gebouwd. Děčín is een middelgrote stad die voor bijna 100% op aardwarmte functioneert. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het kasteel met rozentuin, de Heilige Kruiskerk, de synagoge en enkele monumentale bruggen over de Elbe.

Algemene informatie

Openingstijden camping02-04 t/m 31-10ReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Engels, Tsjechisch, Duits

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen± 50Aantal tentplaatsen± 50prijs per persoon€ CZK 74 (kinderen 50%) = € 3,10 (1,55 €)Prijs tent per nacht€ CZK 93-133 = € 3,90-5,60Prijs caravan/camper per nacht€ CZK 202 = € 8,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ CZK 141 = € 5,90Prijs blokhut of bungalow per week€ op aanvraagPrijs voor het parkeren van uw auto€ CZK 35-93 = € 1,50-3,90

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants0,2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)280

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadDěčín (26 km)Dichtstbijzijnde dorpHřensko (7 km)