1. Tsjechië
  2. Hradec Králové
  3. Hajany bij Blatná (Strakonice, Zuid-Bohemen)
  4. Hajansky Raj
image

Hajansky Raj

Locatie en atmosfeer

Hajansky Raj, ofwel het Hajaans Paradijs, ligt aan de rand van een klein dorpje temidden van bossen, meren en heuvels in het lieflijke landschap van Zuid-Bohemen. Er zijn twee voormalige boerderijtjes uit 1926 en een vakantiewoning in een omheinde tuin van 2800 m2. Ans en Jan kochten het in 2005 omdat ze erg van deze streek houden. In de omgeving zijn reeën, vossen, eekhoorns, hazen, marters, roofvogels en ooievaars te zien.

Faciliteiten en aanbod

De twee vakantiewoningen zijn het hele jaar te huur en geschikt voor vijf of maximaal acht personen. In de grote tuin staan fruitbomen en er kabbelt een beekje met een kleine waterval achterlangs. In het voorste, apart gelegen deel van de tuin zijn drie kampeerplekken voor tent, caravan of camper. Kampeerders hebben een eigen douche en toilet en een buitenkeukentje en er zijn meerdere buitenkranen. Al het water komt uit een eigen bron. Er is een zwembad, een sauna, een vuurplaats in de tuin en voor de kinderen onder andere een trampoline, zandbak, tafeltennistafel, jeu de boules en andere spelletjes. Er staan enkele fietsen te huur. Kampeerders hoeven in de zomervakantie niet te reserveren, maar gezien het beperkte aantal plaatsen, is het wel raadzaam om vooraf even te mailen of te bellen of u terecht kunt.

Omgeving en activiteiten

Drie kilometer verderop ligt het gezellige stadje Blatná met een kasteel aan de oever van de rivier Lomnice. Blatná staat ook bekend als de rozenstad. Er zijn meren, een oude steengroeve en een zwembad in de buurt waarin u kunt zwemmen. Er is een natuurleerpad en er zijn talloze rustige weggetjes om lekker te wandelen of te fietsen. Een map vol routes en informatie over de omgeving is beschikbaar.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Tsjechisch, Duits

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen5 en 8Aantal huisjes/appartementen2Alstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 325-500 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 425-700 per eenheid

Boerderijcamping

Totaal aantal staanplaatsen3Aantal tentplaatsen3prijs per persoon€ 4 (kinderen € 2,50 en tot 3 jaar gratis)Prijs tent per nacht€ 2,50-4Prijs caravan/camper per nacht€ 4-6Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2,50 (buiten omheining gratis)

Maaltijden

Afstand tot supermarkt2,5 kmAfstand tot restaurants2,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Sauna/Turks bad

Buitenzwembad

Buitensportfaciliteiten

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Meewerken op de boerderij (tegen kost en inwoning in overleg) mogelijk

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)455

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Overwegend landbouwgebied

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBlatná (3 km)Dichtstbijzijnde dorpHajany