1. Tsjechië
  2. Hradec Králové
  3. Zdíkov (Prachatice, Zuid-Bohemen)
  4. Mléčná Dráha
image

Mléčná Dráha

Locatie en atmosfeer

Natuurcamping Mléčná Dráha is een perceel van twaalf hectare dat ooit als kolchoz dienst deed en waar gerst werd verbouwd. Het terrein bestaat nu vooral uit ecologisch grasland. Het ligt in een beschermd natuurgebied aan de rand van het Nationaal Park Šumava. Bossen worden afgewisseld met weilanden en her en der een dorpje, boerderijtje, een kudde koeien of soms in de verte een paar reeën. In dit unieke natuurgebied zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld waarlangs u soms urenlang niemand tegenkomt.

Faciliteiten en aanbod

De camping is volledig naturistisch. Er zijn 80 geëgaliseerde plaatsen aangelegd op een verder glooiend terrein. Daarvan beschikken er 60 over elektriciteit. Pension na Samotách staat centraal op de camping en heeft 22 bedden. De heetwatervoorzieningen voor sauna, bar en sanitair is met behulp van groene energie. U wordt gevraagd uw gft-afval te scheiden. In het restaurant, waar zoveel mogelijk biologisch wordt gekookt, is elke avond een gezamenlijke maaltijd. Met allergieën, diëten en vegetariërs wordt rekening gehouden. In het hoogseizoen kunnen barbecues of visrookavonden worden georganiseerd. De bar heeft een terras en een open haard. Er is gratis draadloos internet, een bibliotheek inclusief E-books en een jongerenruimte met een tafeltennistafel. Het natuurbad is 35 bij 45 meter en wordt gevoed door een beekje. Er is een broodjesverkoop of u kunt een ontbijt en een lunchpakket laten verzorgen. Er staat u een vriezer met koelelementen ter beschikking.

Omgeving en activiteiten

Meteen vanaf de camping kunt u al wandelen en mountainbiken. De campingeigenaars hebben een tiental geocaches verstopt, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten. Via uw smartphone of GPS zijn ze te vinden. U bevindt zich vlak bij het Nationaal Park Šumava. Vele kleine en grotere steden met gezellige pleinen zijn te bezoeken. Vimperk is het dichtstbijzijnde stadje met een eigen brouwerij inclusief restaurant en een kasteeltje. In Strakonice (30 km) wordt in de even jaren een internationaal doedelzak-festival gehouden. Kašperské Horý (20 km) heeft voor de liefhebbers een verrassend motormuseum. Český Krumlov (70 km) staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie15-05 t/m 15-09

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits

Logies

Aantal personen22Aantal kamers7Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 36,50 per kamer

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal huisjes/appartementen1Prijzen op aanvraag

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Totaal aantal staanplaatsen60Aantal tentplaatsen60prijs per persoon€ 27,50 (incl. voor 2 p.)

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineOntbijtLunchDiner

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Buitenzwembad

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)697

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadVimperk (11 km)Dichtstbijzijnde dorpZdikov