1. Tsjechië
  2. Hradec Králové
  3. Suchdol nad Lužnicí (Jindřichův Hradec)
  4. Camp Oasa
image

Camp Oasa

Locatie en atmosfeer

Camp Oasa is de eerste in Tsjechië met een EU-milieukeurmerk. De camping ligt in een prachtig beschermd natuurgebied, met groene bossen en talrijke meren. Particulier geslagen waterputten en een eigen waterleidingsysteem zorgen voor een goede kwaliteit drinkwater. Het warme water in de douches wordt opgewekt met zonne-energie. Om in perfecte harmonie met de natuur te verblijven, mag op deze camping nergens gerookt worden.

Faciliteiten en aanbod

De camping van twee hectare ligt aan de oevers van een 7,5 kilometer lang meer. U kunt verkiezen te kamperen onder de bomen aan de oever van het meer, of op een comfortabeler plek van acht bij acht binnen de terreinomheining en voorzien van elektriciteit, drinkwater en wifi. Hier staan ook caravans en hutten te huur. Op enkele meters van de hoofdingang van het kamp is een mooi strand aangelegd. Daar liggen bootjes te huur. Het meer biedt prima zwemwater. Er is een mooie speeltuin met houten dieren, schommels en een kabelbaan en er zijn sportvelden voor een potje volleybal. In het hoogseizoen kunt u elke vrijdagavond tot 22.00 uur meezingen en dansen op de Tsjechische band TORO. In de kiosk met overdekt terras zijn levensmiddelen, drankjes, ijsjes en snacks verkrijgbaar. In het hoogseizoen worden soepen en warme gerechten bereid. Gasten kunnen ook gebruikmaken van een gemeenschappelijke keuken.

Omgeving en activiteiten

In de omgeving zijn vele fietsroutes uitgezet. Mountainbikes met fietshelmen en andere sportartikelen zijn op de camping te leen. Ook voor de minder geoefende fietsers en gezinnen met kinderen zijn er geschikte routes. Aan wandelpaden is geen gebrek. U wandelt of fietst zo de grens met Oostenrijk over op vijf kilometer van de camping. Vlakbij ligt een van de grootste burchten van Tsjechië, het Kasteel Třeboň. Ook bezienswaardig is het kasteel in Stráž nad Neźárkou, het voormalig Augustijnerklooster in Borovany of, net iets verder, de waterburcht Cervena Lhota. Een bezoek aan de hoofdstad van Zuid-Bohemen, České Budĕjovice (45 km), is zeker een aanrader. Bezienswaardigheden zijn Námestí Jana Zizky, de Černá věž en het majestueuze Kasteel Hluboká.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-05 t/m 15-09

Gesproken talen

Engels, Tsjechisch, Duits

Natuurkampeerterrein, natuurcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen170Aantal tentplaatsen80prijs per persoon€ 2Prijs tent per nacht€ 2Prijs caravan/camper per nacht€ 4Prijs blokhut of bungalow per week€ 28Prijs voor het parkeren van uw auto€ 2

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineLevensmiddelenwinkeltje bij de accommodatieAfstand tot supermarkt0,5 kmAfstand tot restaurants0,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Boot- of kanoverhuur

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)473

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTřeboňDichtstbijzijnde dorpStaňkov