1. Tsjechië
  2. Plzen
  3. Hostouň (Domažlice, West-Bohemen)
  4. Ekofarma Rybnik
image

Ekofarma Rybnik

Locatie en atmosfeer

De biologische boerderij Eko Farma Rybnik is omgeven door de prachtige, ongerepte natuur van het Boheemse Woud. Naast de productie van biologische voeding heeft de boerderij ook een educatieve functie. De ontwikkeling van agrotoeristische faciliteiten past in dit ondernemingsplan. Door middel van ervaringsgericht onderwijs leren kinderen hier alles over de specifieke behoeften van dieren, hun gedrag, wat ze eten en ook welke voordelen ze de mens bieden. Het essentiële verschil tussen biologische - en gangbare landbouw wordt hen zo duidelijk gemaakt.

Faciliteiten en aanbod

In het hoofdgebouw zijn diverse kamers voor een tot maximaal vier personen. Desgewenst kan een kinderbed bijgeplaatst worden. Op de camping zijn verder twee vierpersoonshutten en er is plaats voor maximaal vijf caravans of tenten met of zonder gebruik van elektriciteit. Het terrein is omheind. Er is een voor rolstoelers toegankelijke badkamer. Gasten kunnen van de keuken en de wasmachine gebruikmaken. Er is een loungeruimte met televisie. Fietsen kunnen geparkeerd worden in de stalling. Op verzoek kan een ontbijt of maaltijd met verse producten van de boerderij voor u worden verzorgd. Ook is het mogelijk biologisch vlees voor de barbecue te kopen op de boerderij. U kunt mountainbikes huren of paardrijles krijgen.

Omgeving en activiteiten

Gasten kunnen volop gebruikmaken van talloze wandel- en fietsmogelijkheden in het Boheemse Woud. In de winter leent deze omgeving zich uitstekend voor crosscountry skiën. De omgeving van het dorp wordt gedomineerd door twee zeer belangrijke culturele monumenten, namelijk het kasteel Poběžovice en het voormalig Augustijnerklooster uit de dertiende eeuw in Pivon. De berg Čerchov is met 1041 meter de hoogste berg in het gebied en de top is te bereiken via diverse wandelroutes.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden camping01-06 t/m 15-10ReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Engels, Tsjechisch, Duits

Logies

Aantal personen22Aantal kamers8Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 11 per persoon

Boerderijcamping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen5Aantal tentplaatsen5prijs per persoon€ 2,50Prijs tent per nacht€ 3-4Prijs caravan/camper per nacht€ 5,50Kosten van gebruik elektriciteit per dag€ 2Prijs blokhut of bungalow per week€ 102Prijs voor het parkeren van uw auto€ 1

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineVerkoop van eigen productenOntbijt€ 2Lunch€ 2,50Diner€ 4Afstand tot supermarkt0,5 kmAfstand tot restaurants0,5 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Paardrijden

Sauna/Turks bad

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Overdekt zwembad

Kuuroord

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)537

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBělá nad Radbuzou (12 km)Dichtstbijzijnde dorpRybník