1. Tsjechië
  2. Hradec Králové
  3. Strážov (Klatovy, Šumava)
  4. Camping u dvou Ořechů
image

Camping u dvou Ořechů

Locatie en atmosfeer

De sfeervolle camping Bij de twee Notenbomen biedt een schitterend uitzicht op het heuvelachtige landschap van de Šumava en is een ideaal vertrekpunt voor wandelingen door diepe wouden, rustige en romantische dalen, langs heldere beken en rivieren en bloeiende bergweiden. Door de ligging aan het voormalige IJzeren Gordijn is de flora en fauna in deze streek goed bewaard gebleven. Het gebied werd namelijk ontvolkt en was verboden voor iedereen. U treft hier dan ook een grote verscheidenheid aan dier- en plantensoorten, die relatief ongestoord konden leven. Daaronder een stabiele populatie lynxen. De kans is zeer klein dat u die zult zien. Hans en Frida heten u van harte welkom op hun camping, waar u de stilte nog kunt horen en ’s nachts kunt genieten van een schitterende sterrenhemel.

Faciliteiten en aanbod

Het kampeerterrein naast de voormalige boerderij biedt ruime kampeerplaatsen op enkele grasvelden, verdeeld over verschillende plateaus. De meeste plaatsen liggen in de zon. Het moderne en schone sanitair bevindt zich in het hoofdgebouw, evenals de afwasruimte, een wasmachine en een gezellige bar, waar u ’s avonds iets kunt drinken. Op het terras kunt u lekker van de zon genieten en als het ’s avonds begint af te koelen is het heerlijk napraten bij het kampvuur. Op de camping is een schat aan informatie over de streek te verkrijgen, zoals wandel- en fietsroutekaarten. Ook kunt u gebruik maken van gratis wifi met 90% terreindekking.

Omgeving en activiteiten

Strážov ligt aan de rand van het beschermde natuurgebied Šumava, dat als biosfeerreservaat sinds 1990 op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Naast talrijke wandel- en fietsroutes biedt de omgeving van de camping ook veel mogelijkheden voor cultuurliefhebbers. In Klenová (8 km) is een burchtruïne uit de 13e eeuw, waar regelmatig concerten en tentoonstellingen worden gehouden. In Rabi (42 km) staat de grootste burchtruïne van heel Bohemen. Ook de provinciestad Klatovy is zeer bezienswaardig. Hier vindt u de Cerna Ves of zwarte toren, die een geweldig uitzicht biedt over Šumava. In Domažlice is elk jaar het straatfestival van de Choden.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatie01-04 t/m 30-10Openingstijden camping20-04 t/m 30-09

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits

Gewone camping

Totaal aantal staanplaatsen35Aantal tentplaatsen20Prijzen op aanvraag

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)600

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadKlatovy (15 km)Dichtstbijzijnde dorpStrážov