1. Zwitserland
  2. Nordwest Schweiz
  3. St-Ursanne (Kanton Jura)
  4. Camping de St-Ursanne
image

Camping de St-Ursanne

Locatie en atmosfeer

Waar in het hart van de Jura de rivier de Doubs het middeleeuwse stadje St-Ursanne binnenstroomt ligt Camping de St-Ursanne. De idyllisch gelegen tweesterren camping is een ideaal uitgangspunt om de Jura te verkennen. De Jura is een dichtbebost, tamelijk woest en moeilijk toegankelijk middelgebergte, dat bijna over zijn volle lengte de natuurlijke grens met Frankrijk vormt. Op sommige plekken zou je, als je niet uitkijkt, zo Frankrijk in tuimelen: aan de grens zijn de hellingen zeer steil, soms bijna loodrecht. Ulrich heeft behalve de camping ook groepsverblijven, een 'chambre d'hôte' en er is een restaurant waar u ontbijt, lunch en diner kunt krijgen. Het hoofdgebouw wordt met zonne-energie en hout verwarmd.

Faciliteiten en aanbod

Op het kampeerterrein is plek voor caravans en tenten, maar u kunt ook caravans huren die door Ulrich zijn uitgebouwd en voorzien van toilet en douche. Op het terrein kan gevoetbald worden, er is een speelterrein en er zijn faciliteiten voor basketbal, volleybal en tafeltennis. U kunt zwemmen in de Doubs en fietsen huren. Winkels zijn op loopafstand. Als u wilt reserveren, dan graag per e-mail.

Omgeving en activiteiten

Aan de overkant van de rivier ligt natuurreservaat Clos du Doubs, een eenzame beboste heuvelrug van 917 meter hoog en vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. Een mooie eerste kennismaking met het gebied. U kunt hier naar hartenlust wandelen en fietsen in elke gewenste moeilijkheidsgraad. Fietsroute 7 van Basel naar Nyon loopt vlak langs de camping. De Doubs leent zich voor tochten per kano of kajak. Vlakbij de camping is een centrum voor parapente. Skiën kan in Breuleux (30 km). Neemt u vooral de tijd om St-Ursanne te bekijken. Dit schitterende stadje is beroemd om het fraaie klooster en de 12e-eeuwse kloosterkerk. Ook heel mooi is het middeleeuwse stadje Porrentruy (15 km) met een imposant slot en een botanische tuin. Kinderen vinden een rit met de paardenkoets vanuit St-Ursanne erg leuk. En een bezoek aan de Grottes de Réclère (30 km), een druipsteengrot met aangrenzend dinosauruspark, zal ook in de smaak vallen. In het Juraparc in Rebeuvelier (25 km) vindt u een spannend avonturenpark met klimtuin, aangelegd in een mooie bosrijke omgeving.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Engels

Logies

Aantal personen50Aantal kamers12Prijs eenpersoonskamer per nacht46Prijs tweepersoonskamer per nacht40 CHF Prijs is inclusief ontbijt

Groepsverblijf

Aantal personen50Aantal kamers12Prijs slaapzaal per nacht34 CHF

Gewone camping

Accommodatie te huur (zoals bv blokhut, tent, yurt, ger, pipowagen, woonwagen of caravan etc)Totaal aantal staanplaatsen21Aantal tentplaatsen15prijs per persoon7 CHFPrijs tent per nacht7 CHFPrijs caravan/camper per nacht11 CHFKosten van gebruik elektriciteit per dag2 CHFHuurprijs caravan per week280 CHFPrijs blokhut of bungalow per week350-560 CHFPrijs voor het parkeren van uw auto2 CHF

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineOntbijt8 CHFLunch15 CHFDiner15 CHFAfstand tot supermarkt0,8 kmAfstand tot restaurants0 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Speeltuin

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)420

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBaselDichtstbijzijnde dorpSt-Ursanne