1. Zwitserland
  2. Graubünden
  3. Campsut-Cröt Avers
  4. Altes Posthaus
image

Altes Posthaus

Locatie en atmosfeer

Op tien kilometer afstand van Juf, het hoogste permanent bewoonde dorp in de Alpen, ligt het gehucht Cröt. Het dorp bestaat uit zes huizen en is omgeven door bossen, bergen en beekjes. Zeer geschikt voor bergwandelaars, die meteen vanuit huis op pad willen. Hier staat de boerderij van Paula en Bruno Loi en hun vier kinderen. Het huis is gebouwd in 1624 in de oude Walserholz-bouwstijl. Er worden op biologisch-dynamische wijze koeien, geiten, varkens en kippen gehouden en er wordt onder andere geitenkaas gemaakt.

Faciliteiten en aanbod

Er zijn vier appartementen die luisteren naar de namen: Dürramatta, Bergli, Altes Posthaus en Altes Schulhaus; geschikt voor vier tot acht persoen. Ze beschikken alle over een keuken, bad of douche, toilet, balkon of tuin met terras, televisie. Drie hebben een telefoonaansluiting. Het Altes Schulhaus is geschikt voor mensen met een rolstoel. Er is ook een wasmachine met droger. Als u zelf geen linnengoed wilt meebrengen kunt u ter plekke een set huren. Het is een heerlijk oord voor kinderen: zij mogen meehelpen bij het verzorgen van de dieren, er is een plek om vuur te maken en stookhout is aanwezig, ze kunnen spelen in een zandbak of in de bergbeek. Het restaurant, Gasthaus Walserstuba, is op loopafstand van de accommodatie en biedt ook nog tien slaapplaatsen. In Avers-Cresta, op drie kilometer, is een supermarkt. Op de boerderij zijn allerlei zelfgemaakte biologische producten te koop zoals melk, kaas, vlees, boter en worst. Vers brood wordt dagelijks aangeleverd vanuit het dal.

Omgeving en activiteiten

Het Altes Posthaus en de andere huizen zijn een ideale plek om uw verkenningstochten te beginnen. Bijvoorbeeld een wandeling naar een van de bergmeertjes of naar het stuwmeer van Val di Lei (6 km). In de omgeving zijn nog veel wilde dieren en bijzondere planten te zien. Vanaf het huis lopen gemarkeerde wandelpaden, maar u kunt ook wat verderop beginnen en eerst de bus nemen. De bushalte is vlakbij het huis. Voor de cultuurliefhebbers is Chur (51 km) met historische binnenstad en Rhätisches Museum interessant.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Italiaans, Portugees

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen38Aantal huisjes/appartementen4Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week385 CHF per eenheidPrijs grootste eenheid per week840 CHF per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants0,1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Kuuroord

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)1720

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadChurDichtstbijzijnde dorpAndeer (11 km)