1. Zwitserland
  2. Neuchatel
  3. Granges-près-Marnand (Kanton Vaud)
  4. Maison Neuve
image

Maison Neuve

Locatie en atmosfeer

In het kanton Vaud, aan de oever van riviertje Broye, ligt de eeuwenoude, karakteristieke boerderij van Huguette en Jean-François Duc. Hier wordt al vele generaties lang geboerd. Als u de rust van het platteland zoekt, bent u bij hen op het juiste adres. U kunt hier overnachten op basis van chambres d'hôtes. Het bedrijf wordt door de zoon met aandacht voor natuur en milieu geleid. Er worden aardbeien geteeld en kippen gehouden. De boerderij heeft een grote tuin met zwembad dat door de gasten gebruikt kan worden.

Faciliteiten en aanbod

De familie Duc ontvangt het hele jaar gasten, behalve in juni tijdens de aardbeienoogst en in november. Er zijn drie gastenkamers in de boerderij, die aan negen personen onderdak bieden. Ontbijt is inbegrepen en u mag ook aanschuiven bij de avondmaaltijd. U kunt afhankelijk van het seizoen producten van de boerderij kopen. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Omgeving en activiteiten

En Brit ligt in het overgangsgebied van het Dreiseenland (Bern-Fribourg) en het Vaudse Mittelland. Van die overgang merkt u niet zo heel veel: het landschap kenmerkt zich door glooiende heuvels en een lappendeken aan akkers, wijngaarden, loofbossen met hier en daar een verstild dorpje. Dit is de 'graanschuur' van Zwitserland. Het klimaat is mild, soms bijna mediterraan. U kunt hier wandelen, fietsen maar bijvoorbeeld ook watersporten bij Estavayer-le-Lac (15 km) aan het meer van Neuchâtel. Er wordt hier ook daadwerkelijk veel graan verbouwd. Langs de 'graanroute' (Chemin des Blés) tussen Granges-près-Marnand en Echallens kunt u er van alles over te weten komen. U kunt de molens bezoeken en zien hoe brood op traditionele wijze gebakken wordt. In Echallens (30 km) is een leuk broodmuseum. Mooie stadjes zijn Avenches (20 km) met resten uit de Romeinse tijd en Payerne (10 km) met middeleeuws kasteel en imposante Romaanse abdijkerk (foto). U kunt prachtig wandelen langs de intacte stadsmuren van het schilderachtige Murten (40 km) of flaneren in de charmante stad Fribourg (30 km).

Algemene informatie

ReserveringNiet noodzakelijk, maar wel gewenst

Gesproken talen

Duits, Frans, Engels

Logies

Aantal personen9Aantal kamers3Prijs eenpersoonskamer per nacht40Prijs tweepersoonskamer per nacht40 CHF Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt2 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Georganiseerde tochten in de omgeving

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Windsurfen

Zeilen

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

(Deels) toegankelijk met rolstoel (rolstoelopgang, aangepaste drempels, traplift, etc.)

Voorzieningen voor rolstoelgebruikers (toilet, douche, badkamer, keuken, etc.)

rookvrije accommodatie

Huisdieren toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)450

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Fruitteelt, Pluimveeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPayerneDichtstbijzijnde dorpGranges-près-Marnand