1. Bulgarije
  2. Skandalo
  3. Skandaloto Family hotel
image

Skandaloto Family hotel

Locatie en atmosfeer

Het rustige familiehotel ‘Scandaloto 1896’ ligt in een pittoreske omgeving vlakbij de Veleka-rivier. Als liefhebber van authentiek, landelijk en ecologisch toerisme komt u hier zeker aan uw trekken. Het hotel ligt aan de voeten van de Balkan Mountains (Stara planina) en is onderdeel van de Pan Parks (Protected Area Network). Het hotel is gecertificeerd door de Bulgaarse associatie van het alternatieve toerisme (BAAT) als een ‘Green Lodge’.Tevens heeft het een certificaat van Pan Parks van het Wereld Natuur Fonds.

Faciliteiten en aanbod

Het is een gerestaureerd Renaissance-huis van eind 19e eeuw. De architectuur is bewaard gebleven en voor de restauratie zijn natuurlijke materialen als steen en hout gebruikt. Vroeger was dit het huis van een kleermaker, nu is het een herberg met 30 plaatsen en de stallen en de schuur zijn omgebouwd tot slaapkamers. Er is een gezellige patio waar in de zomer gegeten en gerecreëerd wordt. Er zijn twee veranda’s waar u kunt ontspannen en rustige spelletjes of andere activiteiten kunt doen. Degenen die niet van lange wandelingen en trektochten houden, kunnen van de berglucht en de zon genieten op de binnenplaats van het hotel. Alle kamers hebben centrale verwarming, kabel-tv en een eigen badkamer. U kunt hier de traditionele Bulgaarse keuken proeven. Ook voor vegetariërs en mensen die van licht eten houden, wordt gezorgd. In de zomer is het een genot om buiten te eten onder de schaduw van de bomen.

Omgeving en activiteiten

Er zijn veel paden rond het dorp en in de omgeving vindt u allerlei cultureel interessante plaatsen als Etara, een oud dorp dat aandoet als een openluchtmuseum, Apriltsi, mooi gelegen in de bergen, het Troyan Monastery, een van de grootste kloosters in Bulgarije en Oreshak, een mooi gelegen dorp met een unieke tentoonstelling van meer dan 1000 stuks kunst.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarOpeningstijden campinghele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Bulgaars, Engels

Logies

Aantal personen26Aantal kamers10Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 20 Prijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

Eigen restaurant/kantineOntbijtLunchDinerAfstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Fietsverhuur

Buitensportfaciliteiten

Georganiseerde tochten in de omgeving

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Landschap in de omgeving

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadTroyanDichtstbijzijnde dorpScandalo