1. België
  2. West-Vlaanderen
  3. Watou (Poperinge)
  4. Berkendal
Kleine kaart
image

Berkendal

Locatie en atmosfeer

Vakantiewoning op het platteland aan de rand van het Helleketelbos. Nieuw gebouwd met bio-ecologische materialen zoals een houtskelet met hennepblokken en met leem afgewerkte wanden. Ook de technieken zijn zo ecologisch mogelijk geïntgreerd, zoals de warmtepomp, ventilatie en afvalwaterzuivering door middel van een plantenpercolatieveld. De binnenafwerking met leem en hout creëert een aangenaam binnenklimaat als het weer buiten eens tegenzit.

Faciliteiten en aanbod

Berkendal is een vakantiewoning bedoeld voor families, gezinnen, kleine groepen tot maximaal 16 personen, die op zoek zijn naar rust en natuur in een kwaliteitsvolle, ecologische ambiance. De woning beschikt over een inkom, een grote, open en volledig uitgeruste keuken, eetplaats en living met televisie, houtkachel en gezelschapsspelletjes Op het eerste verdiep bevinden zich zes kamers met zes badkamers. Voor de woning is ruime parkeergelegenheid. Achteraan een groot houten terras met barbecue, tafels, stoelen, parasols, die aansluit met de grote tuin met kinderschommel. Daarachter niets anders dan velden en bossen! Het is een perfecte vakantiebestemming voor genieters van rust, natuur en authenticiteit. Met wat geluk ziet u vanop het terras reeën die aan de bosrand foerageren. Hier komt u tot rust in een schitterende natuurlijke omgeving!

Omgeving en activiteiten

Berkendal ligt aan de rand van het Helleketelbos, dat deel uitmaakt van het Natura-2000 gebied West-Vlaams Heuvelland en waar het in elk seizoen heerlijk wandelen is. Er zijn verschillende gemarkeerde wandel- en fietsroutes in de omgeving. Kunst- en poëziedorp Watou ligt op vijf kilometer. In Poperinge (5 km) zijn de WO1-getuigenissen Tarbot House en Lyssenthoek Military Cemetery. Op de Grote Markt in Poperinge is elke vrijdag van 8-12 uur een markt waar u biologische producten kunt kopen. Aan de andere kant van de grens in Frankrijk zijn onder andere Cassel (Kassel), Saint-Omer (Sint-Omaars, ruïnes van de Abdij van Sint-Bertinus) en Clairmarais (Klaarmares, uitgestrekt moerasgebied waar u prima kunt kanoën) leuke uitstapjes (op 10-30 km). Ook de Noordzeekust (Koksijde, De Panne en aan de Franse kant de Côte des Dunes de Flandre bij Bray-Dunes (Brayduinen) ligt binnen bereik (circa 35 km). Via de links op onze website maakt u kennis met alle toeristische troeven uit de ruime omgeving.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Nederlands, Engels, Duits, Frans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen16Aantal huisjes/appartementen1Alstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Groepsverblijf

Aantal personen16Aantal kamers6Alstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Afstand tot supermarkt5 kmAfstand tot natuurvoedingswinkelPoperinge, ± 5 km ('t Biowinkeltje, Singel 8 of Bucolica, Dkn De Bolaan 135A)Afstand tot restaurants0,3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Sauna/Turks bad

Buitensportfaciliteiten

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde fietsroutes

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

roken op kamers niet toegestaan

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)51

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Overwegend landbouwgebied

Poel, ven, meer

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPoperinge (6 km), Ieper (17 km)Dichtstbijzijnde dorpAbele