1. België
  2. West-Vlaanderen
  3. Watou (Poperinge)
  4. Bed & Breakfast Cortewyle
image

Bed & Breakfast Cortewyle

Locatie en atmosfeer

Dit honderd jaar oude herenhuis staat in het Westhoekse dorpje Watou. Cortewyle is met duurzame en energievriendelijke materialen verbouwd. Toegepast zijn bijvoorbeeld isolatie met gemalen kranten, henneppleister, wandverwarming en natuurverven. Qua opvatting is Cortewyle erg Brits, de klemtoon ligt op een goede nachtrust met alles erop en eraan. Daarom zijn de bedden oerdegelijk Belgisch, getooid met lakens van bio-katoen en heeft het ontbijt een uitbundig Scandinavisch karakter.

Faciliteiten en aanbod

U kunt logeren in een twee- of een vierpersoonskamer, elk met eigen douche en toilet. ‘s Morgens wordt een biologisch ontbijt in de gemeenschappelijke eetkamer geserveerd. Deze kamer dient meteen ook als streekbibliotheek, waar u alle mogelijke informatie vindt over wat de omgeving aan historie, cultuur en natuur te bieden heeft.

Omgeving en activiteiten

Langs de oever van de IJzer ligt het natuurgebied De Blankaart, een vogelparadijs. Er lopen diverse fietsroutes in de omgeving zoals de Schreveroute, de Frontierenroute op knooppunt 76 en 77 van fietsnetwerk Westhoek-Zuid. Tijdens de maanden juli en augustus vindt in Watou een jaarlijks kunstenfestival plaats, met wandelingen langs en in leegstaande gebouwen van het dorp. Ook voor de verwenner van de smaakpapillen is er veel te genieten: het marktplein is omzoomd met restaurants. U vindt er twee brouwerijen die samen zo'n 14 lokale bieren brouwen. In Poperinge vindt u het Hoppemuseum en het Talbot House en de grote begraafplaats Lyssenthoek, een gedenkplaats aan de Eerste Wereldoorlog. In Ieper geven de huizen op de Grote Markt de omgeving een middeleeuwse uitstraling. U kunt er het In Flanders Fields Museum, een modern en interactief oorlogsmuseum bezoeken. Net over de grens in Frankrijk zijn de moerassen van Clairmarais, een prachtig natuurreservaat waar een wandeling over houten paden u door het moeras leidt. U kunt hier ook kanoën. Bray-Dunes bij Duinkerken (32 km) is de dichtstbijzijnde badplaats aan de Noordzee.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Engels

Logies

Aantal personen10Aantal kamers3Prijs eenpersoonskamer per nacht48Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 70 per kamerPrijs is inclusief ontbijt

Maaltijden

OntbijtAfstand tot supermarkt0.2 kmAfstand tot restaurants0.1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Georganiseerde tochten in de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Boot- of kanoverhuur

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren zijn niet toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)16

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadPoperinge (8 km)Dichtstbijzijnde dorpWatou, Houtkerque (F)