1. België
  2. Hainaut
  3. Ath (gem Ath)
  4. Amis de la Nature La Maison Verte
Kleine kaart
image

Amis de la Nature La Maison Verte

Locatie en atmosfeer

Midden in het aardige stadje Ath ligt Natuurvriendenhuis Maison Verte. Ath is een kleine Waalse stad in het noorden van de Belgische provincie Henegouwen. De stad ligt aan de samenvloeiing van de Oostelijke - en Westelijke Dender, die vanaf Ath bevaarbaar is. Het stadje heeft een rijke en woelige geschiedenis. Er zijn veel bijzondere gebouwen en verschillende musea. Vanaf het heraangelegde Grote Markt-plein kan de bezoeker het verleden ontdekken: het dagelijkse leven van de Gallo-Romeinse voorouders, de middeleeuwse geschiedenis rond de Burbant-toren en het harde bestaan van de arbeiders in de steengroeve van Maffle in de 19e eeuw.

Faciliteiten en aanbod

Het huis is eenvoudig ingericht. Er zijn 20 bedden verdeeld over zes kamers voor twee personen en twee kamers voor vier personen. Er is sanitair met douche aanwezig. De keuken is uitgerust met het benodigde keukengerei. In de woonkamer is ruimte voor een goed gesprek. Het huis kan in zijn geheel worden gehuurd voor € 165 per dag.

Omgeving en activiteiten

Op elk vierde zondag van augustus stromen duizenden toeschouwers in Ath samen om deel te nemen aan de Ducasse van Ath, een volksfeest dat al ruim vijf eeuwen wordt gevierd. Het hele weekend lang vinden er manifestaties plaats in de stad van de Reus. Op zondag trekt een stoet door de straten waarbij onder andere taferelen van het Oude - en Nieuwe Testament en middeleeuwse legenden worden uitgebeeld. In 2005 is de Ducasse als meesterwerk van het immaterieel erfgoed van de mensheid door de Unesco erkend. Het land van Ath biedt zijn bezoekers verder de charmes van een rustig en beschermd platteland aan. Tussen de boerderijen, kapellen en molens zijn er talrijke wandelingen en fietstochten mogelijk.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringNoodzakelijk in het hoogseizoen

Gesproken talen

Frans

Logies

Aantal personen20Aantal kamers6Prijzen op aanvraag

Groepsverblijf

Aantal personen20Aantal kamers6Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen slaapzak meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs slaapzaal per nacht€ 7,50-10

Maaltijden

Afstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)36

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadAth
Dichtstbijzijnde dorp