1. België
  2. Namur
  3. Rochefort (gem Rochefort)
  4. La Ferme Jergeay
image

La Ferme Jergeay

Locatie en atmosfeer

Aan de rand van de Belgische Ardennen en op de grens met de Condroz, op slechts een kilometer van het centrum van Rochefort en vlakbij de bossen vindt u deze 40 hectare grote hoeve uit 1650. Kleinzoon Axel is degene die het familiebedrijf van zijn grootouders heeft overgenomen. Er worden Limousine-koeien gehouden. De boerderij is biologisch en is gevestigd in een Natura 2000-gebied.

Faciliteiten en aanbod

In de oude gebouwen zijn twee gîtes ingericht. Huisje La Grange voor zes personen heeft drie slaapkamers en een badkamer met ligbad. Huisje l’Etable is geschikt voor 16 personen. Er zijn diverse badkamers en zes slaapkamers. Daarnaast is er een polyvalente 40 m2 grote zaal. Beide huisjes hebben een eetkamer met uitzicht op de koeienstallen. Die laatste zijn toegankelijk voor de gasten. De eigenaar en zijn vrouw vertellen u graag uitgebreid over hun boerenbedrijf.

Omgeving en activiteiten

Rochefort is een toeristische trekpleister van formaat. In de Gallo-Romeinse villa Malagne probeert men het leven van 2000 jaar geleden te reconstrueren. Dan is er de Notre Dame de la Visitation, de onderaardse druipsteengrot van Lorette-Rochefort en de ruïnes van het Gravenkasteel uit de elfde tot de veertiende eeuw. In de omgeving is er de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy waar de beroemde Rochefort Trappistenbieren gebrouwen worden. De abdij zelf is niet te bezoeken, maar er worden wel regelmatig abdijproducten verkocht. De plaats Han-sur-Lesse met de fameuze grottencomplexen ligt op zes kilometer. Bij gebrek aan voldoende leesvoer kunt u een bezoek brengen aan boekenstad Redu, waar vele boekhandels en antiquariaten gevestigd zijn. Het Provinciaal Domein van Chevetogne is de ideale plek voor wandelingen in hartje natuur. Er zijn mooi aangelegde wandelpaden en een twaalftal fraai aangelegde tuinen. Ook voor kinderen is hier van alles te beleven.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Frans, Nederlands, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen5-13Aantal huisjes/appartementen2Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Groepsverblijf

Aantal personen18Aantal kamers9Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Afstand tot supermarkt1 kmAfstand tot restaurants1 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)174

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadRochefort
Dichtstbijzijnde dorp