1. België
  2. Liège
  3. Blegny
  4. Château Cortils
image

Château Cortils

Locatie en atmosfeer

Château Cortils is een eeuwenoud landgoed waar u helemaal tot zich zelf kunt komen. Het ligt op een unieke plek in het Land van Herve, in het noorden van de provincie Luik. Het landgoed is gesticht in de Karolingische tijd in 941 en heeft als basis de donjon, een vesting in de vorm van een toren die de bewoners moest beschermen. In de elf eeuwen daarna is er voortdurend aangebouwd en verbouwd en uitgebreid, zoals het koetshuis en de gastenverblijven, de orangerie en de grote carré-boerderij. De stallen en schuren van de boerderij worden verbouwd tot wolatelier, theaterzaal en expositie- en galerieruimte. Het landgoed is zesenzeventig hectare groot en staat op de monumentenlijst. Zestig hectare is in gebruik als landbouwgrond. Er zijn enkele paarden, een eendenhouderij met Indische Fleseenden, bijenvolken en een schapenhouderij met zeven verschillende rassen waaronder het Drentse Heideschaap, de Ardense Voskop, het Gotland Pelsschaap en de Wensleydale. Uniek zijn de meer dan tachtig soorten bijzondere flora en fauna. Het streven is om de vroegere autonomie van het landgoed in ere te herstellen. Architect en initiatiefnemer Boudewijn Laugs, zijn echtgenote Constance Cox en nog een tiental vaste bewoners willen de inspiratiebron die Château Cortils voor hen is, graag met u delen.

Faciliteiten en aanbod

In en rondom het kasteel zijn negen accommodaties te huur, variërend voor twee tot twaalf personen en die bij elkaar ook als groepsaccommodatie voor 50 personen geschikt zijn. Of u nu verblijft in de Ridderzaal van het Balkon of kiest voor een romantisch verblijf in de Toren, in alle uithoeken van Château Cortils ademt u de sfeer van lang vervlogen tijden. Alle accommodaties zijn compleet ingericht. Bad- en bedlinnen zijn eventueel te huur. Het Paviljoen is een workshop- en cursusruimte, geschikt voor dertig personen en met een weergaloos inspirerend uitzicht over het glooiende landschap. Tot 23 personen kunnen gezamenlijk eten in het Bordesverblijf op de begane grond van het kasteel. Tot 50 personen kan dit in het Koetshuis, de extern gelegen grote keuken met eetzaaltjes en multifunctionele binnentuin. Bekijk voor alle mogelijkheden onze site.

Omgeving en activiteiten

Landgoed Cortils is een paradijs voor de natuur- en stilteliefhebber. Er zijn verschillende wandelingen in de omgeving te maken. Bijzonder is de afdaling met een mijnwerkerslift in de steenkolenmijn van Blegny, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. U bevindt zich in de stedendriehoek Maastricht, Aken en Luik. Ook de gezellige stadjes Aubel en Visé, met hun weekmarkten en sfeervolle restaurantjes, liggen vlakbij. Op de abdij met brouwerij van Val Dieu kunt u een rondleiding krijgen. Bekijk onze site voor activiteiten, georganiseerd door de bewoners, of voor het cursusaanbod van enkele gasten.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Noors, Engels, Spaans

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personenmaximaal 50Aantal huisjes/appartementen9Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 340-510 (excl. evt. verhuur van bad- en bedlinnen) per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 1370-1735 (excl. verhuur van bad- en bedlinnen) per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen50Aantal kamers9Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

internet/wifi

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Gedetailleerde informatie over de omgeving

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Gemarkeerde wandelpaden

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)137

Bos en/of heide, gemengd landbouwgebied

Heuvelachtig terrein

Overwegend landbouwgebied

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadViséDichtstbijzijnde dorpBlegny