1. België
  2. Liège
  3. Blegny
  4. Château Cortils
image

Château Cortils

Locatie en atmosfeer

Château Cortils is een eeuwenoud landgoed waar je tot jezelf kan komen. Het ligt op een unieke plek in het Land van Herve, in het noorden van de provincie Luik. Het landgoed is gesticht in de Karolingische tijd in 941 en heeft als basis de donjon, een vesting in de vorm van een toren die de bewoners moest beschermen. In de elf eeuwen daarna is er voortdurend aan- en verbouwd en uitgebreid, zoals het koetshuis en de gastenverblijven, de orangerie en de grote carré-boerderij. Het landgoed is zesenzeventig hectare groot en staat op de monumentenlijst. Zestig hectare is in gebruik als landbouwgrond. Er zijn veertig paarden, Bretonse Ouessant-schapen, Belgische Braekel-kippen en bijenvolken. Uniek zijn de meer dan tachtig soorten bijzondere flora en fauna. Het streven is om de vroegere autonomie van het landgoed in ere te herstellen. Eigenaar en architect Boudewijn Laugs en zijn echtgenote Constance Cox willen de inspiratiebron die Cortils voor hen is, graag met u delen.

Faciliteiten en aanbod

In en rondom het kasteel zijn zeven accommodaties te huur, variërend voor twee tot tien personen en die bij elkaar ook als groepsaccommodatie geschikt zijn. Of u nu verblijft in de Ridderzaal van het Balkonverblijf of romantisch in de Toren, uit alle hoeken en gaten adem je de sfeer van vervlogen tijden. Alle accommodaties zijn compleet ingericht. Als u verkiest geen eigen linnengoed en handdoeken meet te nemen, kunt u die ook bij ons huren. De prijzen zoals u die ziet vermeld voor het hoogseizoen gelden eigenlijk alleen op enkele Christelijke feestdagen. Verder kent Château Cortils geen hoogseizoen. Het Paviljoen is een workshop- en cursusruimte, geschikt voor dertig personen en met een weergaloos uitzicht over het glooiende landschap. Ook is er een professioneel ingerichte keuken met eetzaal te huur. Bekijk voor alle mogelijkheden onze site.

Omgeving en activiteiten

Landgoed Cortils is een paradijs voor de natuur- en stilteliefhebber. Er zijn verschillende wandelingen in de omgeving te maken. Bijzonder is de afdaling met een mijnwerkerslift in de steenkolenmijn van Blegny, die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. U bevindt zich in de stedendriehoek Maastricht, Aken en Luik. Ook de gezellige stadjes Aubel en Visé, met hun weekmarkten en sfeervolle restaurantjes, liggen vlakbij. Op de abdij met brouwerij van Val Dieu kunt u een rondleiding krijgen. Bekijk onze site voor activiteiten, georganiseerd door de bewoners, of voor het cursusaanbod van enkele gasten.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Frans, Nederlands, Noors, Engels

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen44Aantal huisjes/appartementen7Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijs kleinste eenheid per week€ 290-475 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 975-1255 per eenheid

Groepsverblijf

Aantal personen44Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt7 kmAfstand tot restaurants7 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Paardrijden

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Workshops en cursussen

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Boot- of kanoverhuur

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Tennisbaan

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)137

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Kleine, traditionele en ecologische boerderij

Grasland

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadViséDichtstbijzijnde dorpBlegny