1. Belgium
  2. Limburg
  3. Diepenbeek (gem Diepenbeek)
  4. 't Keizelrijk
image

't Keizelrijk

Location and atmosphere

't Keizelrijk is een voormalige hoeve, gelegen in het landelijk gebied op de grens van de Haspengouw en de uitgestrekte heidegebieden van de Kempen. De hoeve is gerenoveerd met bijzondere aandacht voor het milieu. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen geplaatst. Mieke en Jan zorgen voor een aangename, ontspannen sfeer zodat u zich meteen thuis voelt.

Facillities

Er zijn vier tweepersoonskamers, elk met eigen sanitair. U kunt gebruik maken van de volledig uitgeruste keuken en de salon. In de schuur is een schildersatelier maar deze multifunctionele ruimte kunt u ook voor andere doeleinden gebruiken. Een heerlijk Limburgs ontbijt wordt geserveerd en op aanvraag bent u welkom voor een diner aan de tafel van uw gastheer en gastvrouw. Een vegetarische maaltijd is mogelijk. In de grote tuin van 0,5 hectare met vijver kunnen alle gasten tot rust komen en ook de sauna is vrij toegankelijk. Er is een afgesloten parkeergelegenheid en een stalling voor uw fiets.

Surroundings and activities

't Keizelrijk ligt vlak bij het Limburgse fietsroutenetwerk en er zijn vele bewegwijzerde wandelpaden in de omgeving. In Diepenbeek is de Keizelboomgaard, een 20 hectare grote boomgaard met als voornaamste doel het kweken en bewaren van oude, bedreigde hoogstamfruitbomen en kleinfruit als bessen en frambozen. Het geheel is aangelegd als een oorspronkelijk regionaal cultuurlandschap met poelen, houtwallen en hagen. Domein Bokrijk te Genk (15 km) is een groot wandelgebied met het Openluchtmuseum waar u een reis in de tijd maakt. Ook Hasselt (5 km) is goed per fiets bereikbaar en heeft zeer bijzondere tuinen. Bezoekt u graag een museum dan zijn er onder andere het Modemuseum, het Literair museum of het Jenevermuseum. Plopsaland biedt voor de kleintjes veel vertier.

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, Spanish, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons9Number of rooms4Price single room per night70Price double room per night€ 80 Price includes breakfast

Food

BreakfastDinnerDistance to supermarket4 kmDistance to restaurants2 km

Facilities

Wellness activities (massage, etc.)

Sauna/Turkish bath

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Marked trails

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets allowed if agreed upon

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)50

Route description

Nearest cityHasselt (5 km)Nearest villageDiepenbeek