1. Belgium
  2. Brabant
  3. Goetsenhoven (Tienen)
  4. Vakantiewoning ten Tweelinden
image

Vakantiewoning ten Tweelinden

Location and atmosphere

Els en Klaas, Hana en Mitte heten jullie van harte welkom in de Ten Tweelinden. De vakantiewoning is gelegen in een L-vormige hoeve in het landelijke Goetsenhoven. Zowel bij de verbouwing als de inrichting van de woning stonden duurzaamheid en het milieu centraal. Naast de onzichtbare materialen bepalen vooral hout, leem en zelliges, traditionele Marokkaanse geglazuurde tegels, de sfeer.

Facillities

De vakantiewoning is gesitueerd in het oorspronkelijke woonhuis en biedt plaats aan zes tot elf personen. Beneden is een volledig uitgeruste keuken annex eetruimte, die uitgeeft op een eigen terras met tuin, en een ruime living met televisie, kinderspeelhoek en een uitgebreide spelletjeskast. Boven zijn er drie kamers waar u heerlijk slaapt in een ergonomisch bed van natuurlatex onder een bamboe donsdeken en met linnen lakens. Elke kamer heeft een eigen badkamer waar u de verzorgingsproducten van Weleda en zachte sojahanddoeken kunt uitproberen. Twee kamers hebben een stapelbed in de kast, zeer geliefd bij kinderen. In elke kamer kan een babybedje worden bijgeplaatst. Rond de hoeve is een grote tuin met binnenkoer, gastenterras en tuin, een pluktuin voor kleinfruit en een grote gemeenschappelijke speelweide met trampoline, boomhut, tafeltennis, buitenspelletjes, schommels en een zwemvijver. De oude bakoven van de boerderij werd gerestaureerd en zal vanaf 2018 terug gebruikt worden. U kunt zich dan ook weer inschrijven voor een workshop brood- of pizza-bakken. Wie zich graag eens laat verwennen kan een biologisch ontbijt bestellen bij de eigenaars of een avondmaaltijd laten verzorgen door huiskokkin Jess.

Surroundings and activities

Voor wandelaars, fietsers en cultuurliefhebbers is er een uitgebreide bibliotheek met kaarten, boeken en folders. Langs de hoeve lopen verschillende fietsroutes. U kunt een stevige wandeling maken rond het grootste binnenmeer van Vlaanderen in het Natura-2000 gebied Het Vinne in Zoutleeuw (18 km) met een verscheidenheid aan flora en fauna. Of breng een bezoek aan het natuurpark van Hélécine (5 km), met haar neoklassieke kasteel uit de 18e eeuw. In Goetsenhoven (0,5 km) en in Tienen (5 km) vindt u een aantal leuke restaurants en in Hoegaarden (5 km) de beroemde brouwerij met café-restaurant Nieuwhuys. Of breng een bezoekje aan het didactisch-ecologisch centrum voor permacultuur en duurzame landbouw Yggdrasil in Vissenaken (10 km). Voor stedelijk vermaak gaat u naar Sint-Truiden (20 km) of Leuven (28 km).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

Spanish, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons6-11Number of rooms3Price shared room per night€ 510 bij minimum verblijf 2 nachten (6p) tot € 610 (11p)

Selfcatering housingunit

Number of persons6-11Number of holiday units1Prices on request

Food

Breakfast€ apart te reserverenDinner€ apart te reserverenDistance to supermarket5 km Distance to ecological food store5 km (Tienen, Herb'Es, Wolmarkt 28)Distance to restaurants0 km

Facilities

Wifi

Workshops and courses

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Horseriding

Indoor swimming pool

Tennis court

Children

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)87

Forest and/or moorland, mixed agricultural

Hilly scenery

Route description

Nearest cityTienenNearest villageGoetsenhoven