1. Belgium
  2. Brabant
  3. Vissenaken (Tienen)
  4. Bed & Breakfast Nokernote
image

Bed & Breakfast Nokernote

Location and atmosphere

Gastheer en gastvrouw Chris en Lode ontvangen u graag in het landelijke gehucht Vissenaken, op de grens tussen het Hageland en de Haspengouw. De accommodatie is uiterst sfeervol en als u één van de themakamers reserveert, kunt u ook gebruik maken van de grote tuin met diverse terrasjes en de bijbehorende boomgaard. Nokernote beschikt over drie kamers met in totaal elf slaapplaatsen. Er worden arrangementen aangeboden, zoals een verblijf in combinatie met toertochten per scooter of te paard.

Facillities

Elk van de drie kamers ademt de sfeer van een andere streek: de Maghreb, de savanne of het hoge noorden. Aan u de keuze. De kamers zijn geschikt voor twee, vier of vijf personen en alle voorzien van een eigen badkamer. In de fraaie eetkamer staat een koelkast met streekbieren, wijn uit de regio en appelsap van de fruitboer uit Vissenaken. Er is een bibliotheek en het uitgebreide ontbijt wordt geserveerd met zoveel mogelijk plaatselijke ingrediënten als brood en beleg van de bioboerderij Yggdrasil, kaas en ham van landbouwers uit de buurt en naar gelang het seizoen fruit uit de eigen boomgaard. Bij verblijf van meerdere nachten krijgt u korting op de kamerprijs.

Surroundings and activities

Het Hageland is een ongerepte streek in Vlaams-Brabant, met volop mogelijkheden voor de wandelaar en de fietser. Maar ook de paardenliefhebber komt hier aan zijn trekken: diverse ruiterroutes doorkruisen Vissenaken en uw paard kunt u stallen bij de dichtbijgelegen manege. Voor de natuurliefhebber is Het Vinne in Zoutleeuw (15 km), het grootste binnenmeer van Vlaanderen een aanrader, of de tuinen van Hoegaarden (10 km). Voor de cultuurliefhebber zijn er diverse historische steden en dorpen in de buurt, bijvoorbeeld Diest (19 km) met zijn prachtig bewaarde begijnhof, Zoutleeuw (15 km) met de Sint-Leonarduskerk en natuurlijk de studentenstad Leuven (16 km).

General information

Opening times accommodationyear roundReservationNecessary during whole year

Languages spoken

German, French, Dutch, English

Lodging

Number of persons11Number of rooms3Price double room per night€ 90-100 Price includes breakfast

Food

BreakfastDistance to supermarket3 kmDistance to restaurants4 km

Facilities

Bicycles for rent

Facilities and activities in the surroundings (< 15 km)

Bicycles for rent

Marked trails

Guided nature tours

Horseriding

Indoor swimming pool

Health resort

Tennis court

Children

Playground

Highchair

Cot

Special target groups

not allowed to smoke in the rooms

Pets are not allowed

Landscape characteristics

Height above sea level (in meters)51

Route description

Nearest cityTienenNearest villageVissenaken