1. Oostenrijk
  2. Vorarlberg
  3. Fontanella
  4. Biohütte Fontanella
image

Biohütte Fontanella

Locatie en atmosfeer

De Biohütte Fontanella is onderdeel van de biologisch-dynamische boerderij van Klaus. Het ligt boven het schilderachtige Walsertal op 1300 meter hoogte. Er worden volgens de principes van de Arche Austria bedreigde dierrassen gehouden: zoals yaks, Tiroler runderen, Turopolje varkens, een oud schapenras, IJslandse pony’s en kippen. De melk wordt verwerkt tot de inmiddels herhaaldelijk met medailles onderscheiden kaas.

Faciliteiten en aanbod

U kunt hier kiezen uit twee vakantiehuizen: het Biohaus is gloednieuw en helemaal opgetrokken uit grenen en leem volgens ecologische bouwrichtlijnen. Het biedt onderdak aan 14 personen. Er zijn twee badkamers en een sauna. De keuken biedt alle comfort en is voorzien van open haard. In de Biohütte kunnen ook 14 personen slapen. De faciliteiten zijn verder dezelfde, maar is voorzien van een gezellige tegelkachel in de woonkamer. Tenslotte is er nog een appartement voor 4 personen. De accommodaties zijn het gehele jaar met de auto bereikbaar. Gasten kunnen de zelfgemaakte kaas, boter, boerenworsten en het lichtgerookte yakvlees kopen. In het hoger gelegen zomerkwartier van de dieren, op een afstand van 45 minuten lopen, kan men van dichtbij zien hoe de kaas gemaakt wordt.

Omgeving en activiteiten

Vanaf de boerderij zijn zomers talloze wandelingen mogelijk. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de wandelaarsbus, waardoor u een wat ruimere actieradius heeft. Verder zijn er enkele Bergbahnen die het goed gemarkeerde wandelparadijs verder voor u ontsluiten. In de winter is er de gratis skibus waarmee alle familievriendelijke skigebieden als Damüls, Faschina en Sonntagstein makkelijk te bereiken zijn. Voor cultuur en goede restaurants daalt u af naar het stadje Bludenz.

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen32Aantal huisjes/appartementen3Alstublieft eigen bedlinnen meebrengenAlstublieft eigen handdoeken meebrengenPrijzen op aanvraag

Maaltijden

Verkoop van eigen productenAfstand tot supermarkt3 kmAfstand tot restaurants3 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Buitensportfaciliteiten

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Natuurwandelingen met gids

Paardrijden

Buitenzwembad

Overdekt zwembad

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)1300

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadBludenzDichtstbijzijnde dorpFontanella