1. Oostenrijk
  2. Oberösterreich
  3. Scharnstein
  4. Roithhof
image

Roithhof

Locatie en atmosfeer

Op bioboerderij Roithhof in het Almtal, Oberösterreich, leven en werken drie generaties Sieberer. De boerderij ligt op een zonnige en rustige plek, temidden van bos en weilanden, aan de voet van het Totes Gebirge. Familie Sieberer houdt er schapen en enkele koeien, om de gasten van verse melk te kunnen voorzien, en heeft vier knusse, met veel hout ingerichte vakantiewoningen. De boerderij is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen.

Faciliteiten en aanbod

U heeft hier ook de mogelijkheid om op basis van logies en ontbijt te overnachten. U krijgt dan een heerlijk bio-ontbijt met producten van de boerderij. De vakantiewoningen zijn deels voorzien van balkon, televisie en radio. U kunt gebruik maken van de broodjesservice en van een wasmachine. Beddengoed en handdoeken zijn tot uw beschikking. Een knusse Bauernstube en een kinderspeelkamer mogen door alle gasten gebruikt worden. Rondom de boerderij is er voor u en de kinderen van alles te doen, dieren voeren, fietsen, tafeltennissen, en zelfs paardrijlessen volgen.

Omgeving en activiteiten

Direct vanaf de boerderij beginnen de wandelpaden. In het voorjaar zult u betoverd worden door velden vol narcissen. In de winter kan er volop gelanglauft worden. Skigebied Kasberg (7 km) geldt als zeer kindvriendelijk. In Scharnstein (5 km) kunt u in het Schloss het Kriminal- en Gendarmeriemuseum bezoeken. U mag een bezoek aan het Cumberland Wildpark te Grünau (12 km), een natuurpark voor met uitsterven bedreigde diersoorten, niet overslaan. In dit prachtige gebied, waar de beroemde Nobelprijswinnaar Konrad Lorenz zijn onderzoek naar ganzen deed, ziet u met wat geluk inheemse dieren als wolven, lynxen, herten en steenarenden. Uit het prachtige stadje Gmunden (20 km) komt wereldberoemd keramiek.

Algemene informatie

Openingstijden accommodatiehele jaarReserveringHele jaar noodzakelijk

Gesproken talen

Duits, Engels

Logies

Aantal personen5Aantal kamers3Prijs eenpersoonskamer per nacht28Prijs tweepersoonskamer per nacht€ 50 Prijs is inclusief ontbijt

Vakantiewoning o.b.v. zelfverzorging

Aantal personen12Aantal huisjes/appartementen3Prijs kleinste eenheid per week€ 420 per eenheidPrijs grootste eenheid per week€ 525 per eenheid

Maaltijden

Verkoop van eigen productenOntbijt€ 6Afstand tot supermarkt4 kmAfstand tot restaurants2 km

Faciliteiten en activiteiten op locatie

Vuurplaats/barbecue

Fietsverhuur

Paardrijden

Rondleiding over het boerenbedrijf

Meehelpen op boerderij mogelijk

Faciliteiten en activiteiten in de omgeving (< 15 km)

Fietsverhuur

Gemarkeerde wandelpaden

Paardrijden

Buitenzwembad

Tennisbaan

Wintersport

Kinderen

Kleine boerderijdieren aanwezig

Speeltuin

Kinderstoel

Kinderbed

Speciale doelgroepen

rookvrije accommodatie

Huisdieren in overleg toegestaan

Landschap in de omgeving

Hoogte boven zeeniveau (in meters)600

Producten van de boerderij

Een fulltime boerderij

Biologische of biodynamische boerderij

Grasland, Bosbouw, Veeteelt

Routebeschrijving

Dichtstbijzijnde stadGmundenDichtstbijzijnde dorpScharnstein